Na przekór zimie - lody truskawkowe. Bez dodatku cukru, za to z duża ilością owoców i błonnika w postaci siemienia lnianego. Zdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu.
Polecam na obecną, bardzo "korzystną" aurę pogodową. :-) Ważne jest, aby nie rozmrażać truskawek, dzięki temu deser zyska gęstą, lodową konsystencję.Możemy dodać banana, w celu uzyskania słodszego smaku lodów.
Przepis:
200 ml. kefiru naturalnego
150 g. mrożonych truskawek
2 łyzki siemienia lnianego
płatki migdałowe
Do kefiru dodajemy zamrozone truskawki(nie rozmrażamy), dwie łyżki siemienia lnianego i blendujemy. Nie musimy miksować na gładką masę, polecam zostawić małe kawałki truskawek.
Przełożyć do miseczki, posypać płatkami migdałowymi.
Gotowe! :-)
mniam ,pyszne ! lubie takie deserki ;d
OdpowiedzUsuńŚliczny ma kolorek :)
OdpowiedzUsuń